Slægtsforskning

 
Forord

Mine aner

Navneliste

Efternavne

Søg person

Mærkedage

Historier

Kilder

Introduktion

Hvem var mine forfædre? Hvor og hvordan levede de? Hvad har de udrettet? Det kan du finde noget om her!

Nyheder

24.01.2021: Jonestown, Guyana - Masseselvmordet i 1978

07.02.2019: Esbjerg og Søren Peter Thomsen

Opdatering

Har fundet fejl eller mangler, så mail mig. For nulevende vises kun data, der er over 50 år.

og er opdateret 07.03.2024.

Nogle historier

Er der nogle kendte forfædre? Ja, da! Den i nutiden nok mest kendte er min tiptipoldefar Søren Kanne. Han reddede i 1835 en forlist skipper i Kattegat. Om Søren Kanne.

Er der nogle adelige? Ja, da! Min farmor er af Udsen-slægten, der kendes fra 1230. I 1646 ophører adelskabet, da der ikke er flere mandlige arvtagere. Om Udsen slægten.

Er der nogle gejstlige? Ja, da! En af mine 16 x tipoldemødre havde 3 brødre, der alle blev biskopper i Aarhus. En var også med i Estland i 1219. Om Vognsen-brødrene.

Er der nogle eventyrere? Ja, da! Min tipoldemors fætter - Lars Mathias Larsen - var matros på Galathea-togtet til det fjerne Østen i 1845. Om Lars Mathias Larsen.

Er der nogle miljøaktivister? Ja, da! Min farmors fætter Jens Sørensen Vand virkede i årene 1909-1950 som striks naturbeskytter i Sydslesvig. Om Jens Sørensen Vand.

Er der nogle tragedier? Ja, desværre! Min mors fætter Poul Ravn Kristensen overlevede som modstandsmand Besættelsen, men ikke Befrielsen. Om Poul Ravn Kristensen.

Er der flere tragedier? Ja, desværre! Min farmors fætter Albert Marinus Sørensen begik som 14 årig selvmord i Rådhusets Arrest i Aarhus. Om Albert Marinus Sørensen.

Er der endnu flere tragedier? Ja, desværre! 8 af min 2 x tipoldefars 2 x tipoldebørn samt 4 slægtninge døde ved masseselvmordet i Jonestown i 1978. Om Jonestown.

Er der nogle store fund? Ja, da! Min 'uægte' mormors far - Søren Larsen - emigrerede til USA og fik en stor familie der; og den er fundet i Midtvesten! Om Søren Larsen.

Er der nogle forbrydere? Ja, desværre! Min oldefars bror Jacob Sørensen blev idømt 8 måneders forbedringshusarbejde for tyveri af mad og drikke. Om Jacob Sørensen.

Er der nogle flere forbrydere? Måske! Min oldemors søster og hendes mand Niels Fridberg holdt måske en pige indespærret i mere end 10 år. Om Niels Fridberg.

Er der nogle mordsager? Ja, desværre! En tipoldesøn af en af mine 2 x tipoldeforældre blev myrdet i 1959 i Ålborg. Sagen er stadig uopklaret. Om Thomas Christian Winther.

Flere historier